'Tour de Haute Veluwe'


Send cash not ash

17 april 2010


'Send cash not ash' hoorde je rondom dit weekend. De vulkaanas uit IJsland belet mijn neef Rodney om naar Nederland te komen. Even contact met Jan gehad: wat gaan we doen? Tour de Haute Veluwe van C.B.F.B uit Bennekom organiseert jaarlijks een rondje over de Hoge Veluwe. Gaan we doen. Het is prachtig mooi rustig weer. Dat rustige geldt overigens niet voor Jan, die na zijn noodgedwongen pauze fietst alsof hij op een brommer rijdt. Eerste uur zitten we aan ruim 34 gemiddeld.
De Posbank
Het rondje is niet heel bijzonder. Veel vlak en af en toe een klim. We worden op zeker moment door collega fietsers tegengehouden: ongeluk! Ambulance erbij. De schrik zit er even in. Stuurfoutje! Hij had gelukkig wel een helm op. Tegen het einde van de tocht beklimmen we de Posbank van de makkelijke noordzijde. Ik kwam op internet de uitleg over de naamgeving Posbank tegen: 'De Posbank is genoemd naar het monument in de vorm van een halfronde stenen bank dat aanwezig is op een markant uitzichtpunt. Deze bank is vernoemd naar de heer G.A. Pos, oud-voorzitter van de ANWB. De stenen bank is gebouwd door aannemer Gerrit Bennink (1869–1936) uit Rheden ter ere van het 25 jarig jubileum (7 mei 1893-1918) van de heer Pos als de tweede voorzitter van de ANWB.' 

Lastig is daarna de Zyperberg en leuk de haarspeld van de Emmapyramide. Dan is het rijden tot aan de Italiaanse weg, die me heel goed afgaat (hoge trapfrequentie) en daarna zijn we de weg kwijt. Navigeren op de Garmin lukt me even niet goed; dan maar direct terug naar Bennekom. Met een gemiddelde van bijna 33 zijn we erg tevreden.


Geen opmerkingen: