Mallorca: op de wielerbaan van Sineu

Het belooft een prachtige dag te worden. Op de Serra Tramuntana hangen dikke regenwolken, maar daar hoeven we niet naar toe. We rijden over licht geaccidenteerd terrein naar het dorpje Petra. Voor het eerst rijden we in een groepje: groepsleider Rogér, Hans en Thea. Gedrieën rijden we door het prachtige binnenland van Mallorca. Ik had niet verwacht dat het zo groen zou zijn. Met haar groene, beboste heuvels doet Mallorca me denken aan Engeland. We onderhouden een prettig tempo met z'n vijven en komen in het dorpje Sineu aan. Een oude wielerbaan is onze bestemming. Het verhaal gaat dat deze baan speciaal aangelegd is voor een getalenteerde wielrenner uit vroegere tijden. Kennelijk was deze coureur dermate getalenteerd dat de burgemeester van Sineu een wielerbaan exclusief voor hem liet bouwen. Na dit leuk intermezzo rijden we door naar het stadje Petra. We arriveren op een met zon overgoten pleintje en bestellen wat te eten en drinken. Er zitten nog enkele wielrenners, maar lang duurt dit niet. Het lijkt alsof iedere fietsgroep Petra heeft uitgekozen. Het plein en haar terrassen stromen vol met fietsende malloten van verschillende nationaliteiten. Er arriveert ook een groep op mooie Rabobank Giant replica's, maar dit blijken tot mijn grote verbazing Duitsers te zijn. Ach ja, die hebben natuurlijk ook geen prof team meer. Dan maar op Nederlands trots rijden...


De terugweg naar het hotel is mogelijk nog mooier dan de heenweg. Verlaten ommuurde weggetjes door uitgestrekte vlaktes, af en toe een mooi dorpje op een heuvel (meta volante). We rijden vlak langs de Puig de Randa, klim van de eerste dag. Aanlokkelijk ligt ze erbij. Roept ze ons? We negeren haar volledig met iets van nipte teleurstelling. In het groepje loopt het lekker. Hard rijden we op ons hotel af. Gemiddeld 30 kilometer per uur met bijna 800 hoogtemeters. Da's netjes. Na het fietsen gaan we wat fietsenwinkels af. 


Laatste relaas van deze dag verhandelt de oneerlijkheid der dingen. 15 minuten de Puig Major oprijden kost me ongeveer 250 kcal. In diezelfde tijd hebben Arno en ik vanavond gedineerd. Nou ja gedineerd.... geschranst, gebunkerd, gestouwd, gevroten. Dit levert echter een opname van ongeveer 1500 kcal op! Het toetje was overigens heerlijk. Zie hiernaast het resultaat.


Fotoalbum Mallorca is weer verder bijgewerkt. Klik hier.





1 opmerking:

Martin zei

Leuk om jullie zo te volgen. Ik weet het nu zeker: Bestemming volgend voorjaar SPANJE! Kan ik gelijk m'n 1e Spaanse BIG claimen.