Mallorca dag 2


Hier hadden we niet op gerekend: regen! Tegenvaller. Ik besluit kleding op te ruimen en vind zowaar een pakje. Een klein lief kadootje van Elma. Rond half elf wordt het droog en halen de fietsen uit de stalling. Vandaag gaan we klimmen! Plan om de Sòller van beide kanten aan te doen, gevolgd door de Oriënt. De aanloop naar de Sòller is minder mooi dan de tocht die we gisteren hebben gedaan. Veel grote wegen. De Sòller vergoedt erg veel. Wat een prachtklim. Als je nog nooit hebt geklommen is dit dé ideale klim om te snuiven aan het klimmen. Veel, heel veel haarspeldbochten naar de top en dat met een gemiddeld stijgingspercentage van 5%. De afdaling is van hetzelfde laken een pak.

In het stadje Sòller eten we een soort van appeltaart. 
Het treintje Palma-Sòller komt net binnen. Prachtig. We hebben besloten om de Puig de Major aan te doen. Door een prachtig landschap klimmen we gestaag omhoog. Schitterende rotspunten, lekker lopende weg en af en toe mooie vergezichten sieren deze klim. Bovenop door een tunnel en dan zijn we boven. Even stukje verder voor een mooi Kodak moment en terug naar Sòller. We doen weer de klim van de Sòller naar 492 meter. Ook deze kant is prachtig. Afdaling is erg technisch en zetten koers op Palma. Volle bak rijden we op de stad af, het gemiddelde optrekkend naar een kleine 25 kilometer per uur. Over de boulevard (gevaar voor eigen leven en dat van skeelerend Palma) komen we rond vijf uur bij hotel aan. Kunnen praktisch meteen aanschuiven. Moe maar voldaan tik ik het stukje. 

Foto's: klik hier




4 opmerkingen:

Elma zei

Is it a bird... is it a plane... no...it's.... superRob!!!!

Norbert Cuiper zei

Mooi verslag om te lezen. Mazzel dat het op tijd ophiel met regenen. Hebben jullie nog het 'Dal der plichten' voorgelezen op de top van de Puig Major'? Afijn, veel plezier daar in Mallorca. Nemen jullie deze week nog een rustdag?

Anoniem zei

Norbert Cuiper kent zijn klassieken; aldus Leo van den Ouden. "Ik zit op den berg en kijk in het dal der plichten." Aldus Nescio in zijn voorwoord bij "Boven het dal"; november 1922.
Mooie foto's Rob! Vooral die met de titel: Coll de Sòller.

Wielerblog zei

Wordt een literair blogje zo. Arno had het laatst op facebook ook over Nescio. Ken de inleiding ook. Flinke punten mee gescoord tijdens mondeling HAVO.