Noordwest Mallorca

Voor alles is een laatste keer, zo ook voor ons. Vandaag de laatste Mallorciaanse rit. En wat voor een rit: we zijn door een schitterend decor van kustlijn, bergen, Middellandse zee en bebost binnenland gereden. Op en af. Qua natuurschoon en vergezichten wellicht de mooiste rit, alhoewel de Coll dels Reis ook erg mooi was.


Soms ontdek je bijzondere zaken bij je groepsgenoten. Al eerder kwamen we tot de ontdekking dat Thea een collega van mijn nichtje en haar man in Breukelen is. Ook onderwijs. Nog bijzonderder was de volgende ontdekking: we zaten wat te kletsen en vroeg haar naar haar fietsleven. Blijkt ze toprenster te zijn geweest. Wikipedia meldt: Theodora ("Thea") Maria van Rijnsoever is een Nederlands voormalig wielrenster. Ze gold in haar tijd als één van de besten van Nederland en was tweemaal Nederlands kampioene.Thea van Rijnsoever deed namens Nederland mee aan de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles op de individuele wegwedstrijd. Ze eindigde als 39e. Na haar wielercarrière werd ze onder andere bondscoach van het Nederlandse junioren damesteam. Goedemorgen! Ook heeft ze de Tour Féminin gereden. Haar mooiste ervaring was het oprijden van de Champs Elysee voordat de mannen erop draaiden. Vroeger reden de dames voor de heren uit, zodat het in Parijs volstond met toeschouwers.


Tijdens onze lunch vertelt onze groepsleider regelmatig met der Kaiser, Jan Ullrich, te hebben getraind..... Ook Jens Heppner, Erik Zabel, José de Cauwer en Rudy Pevenage hebben met 'onze' Rogér gefietst!


De trainingen zitten erop. Mallorca is groot succes geweest. We hebben heerlijk en met veel plezier op dit heerlijke eiland kunnen trainen, veel uren gemaakt en samen mooie tijd gehad. Daarbij was het weer  geweldig! Veel zon. Trainingstechnisch ook een succes. Vergeleken met de eerste klim van de eerste dag ben ik een kleine 10% in kracht verbeterd. De conditie is dus mooi toegenomen. Nu hebben we een koelkastje op de kamer dus een 'Riccootje' behoort tot de mogelijkheden.....


Armen, benen en gezicht hebben overigens een gezond bruin laagje gekregen. Overigens geschrokken in de lift. Twee behoorlijk corpulente Duitsers stapten in, waardoor de lift even een tikkie kreeg. Mijn bruine teint maakte plaats voor een ietwat bleker gezicht.


Totalen:
705,6 kilometer
27 uur getraind
9250 hoogtemeters


Voor de laatste foto's: hier.

Geen opmerkingen: