Montepaschi Strade Bianche-Eroica Toscane

Kijktip voor alle wielerfans en Toscane liefhebbers: om 14:40 op België 1 een rechtstreeks verslag van deze nieuwe klassieker over deels onverharde strade bianche in Toscane met finish in het hartje van Siena op de Piazza del Campo. Montepaschi Strade Bianche-Eroica Toscane wordt ook wel de Parijs-Roubaix van het zuiden genoemd en staat op het punt om in de toekomst een echte klassieker te worden. De koers wordt sinds 2007 verreden en kent enkele grote namen als winnaars:
2007: Kolobnev
2008: Cancellara
2009: Lövkvist
2010: Iglinsky
2011: Gilbert

Cancellara primus in 2008 op het Piazza in Siena
De wedstrijd werd in 1997 voor het eerst georganiseerd voor amateurs. In 2007 werd de koers voor het eerst door profs verreden en sindsdien maakt de koers deel uit van de UCI Europe Tour en heeft in deze competitie een 1.1-status. De circa 190 kilometer lange wedstrijd wordt verreden in de regio Toscane met als startplaats Gaiole in Chianti en de finish is op het beroemde Piazza del Campo in Siena

Monte Paschi is de naam van de sponsor, de Banca De Monte Paschi di Sienna. Eroica is Italiaans voor heroïsch. De koers is opgezet om zich te onderscheiden van de gangbare koersen en in het parcours bevinden zich over zo'n 70 kilometer tal van stroken onverharde grindwegen, de zogenaamde Strade Bianche. (bron: Wikipedia)



Geen opmerkingen: